Lekkers uit Lind

Sommige ideeën zijn hardnekkiger dan andere. Het idee om een likeurtje te laten maken dat is geïnspireerd op de Brokmop is al jaren geleden ontstaan.


Na enig onderzoek kwamen we er al snel achter dat er teveel bij kwam kijken om het meteen uit te voeren. Ook de investering leek in niets meer op het ludieke en vrijblijvende karakter dat we gewend waren. Zoals zoveel ideeën bleef dit in onze hoofden hangen en na de nodige voorbereidingen was het eindelijk zover.


Met de hulp en de kennis van een destilleerderij is het ons gelukt om het idee tastbaar, maar vooral ook drinkbaar te maken. Het resultaat: een heerlijk zacht Linds Likeurtje dat de gemoedelijkheid van Lind Mert in zich heeft en smaakt naar meer!

Lind MertLind_Mert.html
aan de barbar.html
over ons
goed beziggoed_bezig.html

Bram en Frank, inmiddels een vertrouwd duo op de halfvasten-jaarmarkt van Leende, beter bekend als 'Lind Mert', die samen een kraam te vullen met uiteenlopende zaken, humor en enthousiasme!


In 2008 introduceerden we hét Lindse Likeurtje: het Brokmöpke.


Het exacte proces van likeur 'stoken' gaan we u niet vertellen; niet uit onwil, maar uit onwetendheid. Tijdens onze zoektocht vonden we een kleine destilleerderij in het westen van het land die ons op alle mogelijke manieren heeft geholpen om een prachtig ambachtelijk product te maken.


Vertrokken vanuit een basislikeur hebben we verschillende extracten (smaken) toegevoegd in verschillende hoeveel-

heden en sommige weer weggelaten om smaak en kleur te kunnen bepalen. Het resultaat is er een om trots op te zijn:

een heerlijk zacht anijslikeurtje met een vleugje karamel en ... nee, dàt verklappen we natuurlijk niet!


klik hier voor een aantal foto’s van onze proeftocht naar het Brokmöpke